Autor Wątek: We wrześniu wystawiam swoją FJR  (Przeczytany 1285 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline robi1

We wrześniu wystawiam swoją FJR
« dnia: 2025-07-02 17:44 »
Witam
Gdyby ktoś planował za 2-3 miesiące kupić FJR to informuję, że wstępnie we wrześniu mam zamiar sprzedać swoją FJR rocznik 2013, wersja AS. Motocykl bezwypadkowy, nie malowany, zadbany. Jestem pierwszym właścicielem, kupiona w salonie w Katowicach, pierwsza rejestracja 2016 rok. Będę sprzedawał cały zestaw widoczny na zdjęciu (tankbag, torby do kufrów bocznych, nawigacja Garmin Zumo XT, gmole, duży kufer z rurkowym stelażem, oryginalny stelaż oddaję z motocyklem, przedłużenie błotnika, deflektor). Ważna informacja dla potencjalnego nabywcy został wymieniony na nowy zespół siłownika sprzęgła a koszt takiej operacji zamknął się w około 8 tyś. Stary siłownik też oddam z motocyklem bo do tej pory nie trafiłem majstra który podjąłby się naprawy tego elementu. W chwili obecnej na liczniku jest 80 tyś kilometrów i na koniec sezonu będzie zapewne oscylował koło 90 tyś. Co będzie do zrobienia ? pewnie do wymiany będą opony, olej i rozrząd ale to już zamierzam zostawić kupującemu. Planuję wystawić ją za 45 tyś. W motocyklu wszystko na tą chwilę jest sprawne a czeka mnie jeszcze wyprawa na Nordkapp.
We wrześniu wystawię ogłoszenie a do tego czasu informacja będzie tylko na tym forum. Wstawię film z moją FJR która była testowana przez jednego bloggera.
Chętnie odpowiem na ewentualne pytania tel 604 198 272 lub na maila.
Pozdrawiam 
   [ Nie masz uprawnień do ogldania załaczników ]  

Offline robi1

Offline robi1

Odp: We wrześniu wystawiam swoją FJR
« Odpowiedź #2 dnia: 2025-07-11 08:07 »
Witam
Motocykl będzie wystawiony do sprzedaży od 18 sierpnia. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu.
Lewa w górę

Offline robi1

Offline robi1

Offline robi1

« Odpowiedź #5 dnia: 2026-01-19 12:12 »
FJR-ka znalazła nowego właściciela. Temat do zamknięcia.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Lewą w górę

Online Kojot

• Forumowicz
  • MoTo: FJR RP13
« Odpowiedź #6 dnia: 2026-01-19 18:14 »
Jakieś nowe plany zakupowe?
Adventure is not defined by a place or a time, but an attitude.

Offline robi1

« Odpowiedź #7 dnia: 2026-01-20 07:55 »
No jasne że tak. Od lipca stoi w garażu honda goldwing z 2025 r wersja tour,  oczywiście ze skrzynią automatyczną.
Przed zakupem hondy testowałem BMW RT 1250, ale zniechęcił mnie ten dwucylindrowy
bokser, na plus lepsze właściwości manewrowania niż FJR ka. Drugi był największy w stajni  BMW GT 1600, ale też odpadł bo zabrakło mi przynajmniej takiego półautomatu jak w FJR ce. Na plus w BMW to pojemne kufry.
Dlatego wybór to goldwing, za sprawą skrzyni i lepszej wygodniejszej pozycji siedzenia niż w pozostałych motocyklach. Na minus to najmniejsza pojemność kufrów, dlatego zakup stelaża i torby na kufer centralny powinno załatwić temat.
Pozdrawiam

Online Kojot

• Forumowicz
  • MoTo: FJR RP13
« Odpowiedź #8 dnia: 2026-01-20 08:30 »
No to gratuluję nowej zabawki. Myślałem też o 1250RT tyle że nieco starszym ze względu na budżet. Podoba mi się ten tempomat aktywny.

Zobaczymy co los przyniesie.
Adventure is not defined by a place or a time, but an attitude.