Autor Wątek: Cześć, dzień dobry wszystkim  (Przeczytany 227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jawoszko

• Świeżak
  • *
  • MoTo: Dream fjr1300
Cześć, dzień dobry wszystkim
« dnia: 2025-11-11 11:28 »
Dzień dobry wszystkim użytkownikom forum 🙂

Zimowy okres już się zbliża w głowie narodził się nowy pomysł . Co prawda na żywo jeszcze FJR’i jeszcze nie widziałem ale postanowiłem się zapisać do forum uzyskać pomoc w zakupie itp.

Mam 38 lat prawko zrobiłem w tym roku obecnie od 3 lat mam Jawę 350 TS’ke z 1987r. Fajny motor o którym marzyłem od dzieciństwa 🙂 przywróciłem motocykl do użytkowania malowanie odnawianie itp ( z rozkręceniem do ostatniej śruby ) i chyba nadszedł czas żeby jeszcze zimę przestała a na wiosnę będę chciał sprzedać dołożyć i kupić FJR . Budżet przewidziałem 15-20k .

Offline gyver

• Administrator
  • Stały bywalec
  • MECHANIK
  • MoTo: FJR 1300 RP23 AE, ROMET PONY 50-M-2
Odp: Cześć, dzień dobry wszystkim
« Odpowiedź #1 dnia: 2025-11-11 22:12 »
Cześć.
Jawę sobie zostaw. Miałem TSkę 30 lat temu i do tej pory ją wspominam. Mało tego, pamiętam, jakby to było wczoraj. :D

To był mój pierwszy poważny motocykl. Obecnie pomagam mojemu znajomemu ogarnąć TSkę po dłuższym postoju (na szczęście w ogrzewanym garażu).  Sam bym sobie sprawił i nawet mam jedną na oku. :bmwrider
Pasja to nie wszystko.

Offline Jawoszko

• Świeżak
  • *
  • MoTo: Dream fjr1300
« Odpowiedź #2 dnia: 2025-11-12 11:36 »
Dużo ludzi mówi podobnie żeby zostawić ale to kwestia miejsca w garażu . Najgorsze że szykowałem wszystko sobie. Nawet hamulec tarczowy mam oryginalny założony , zapłon elektroniczny. Zobaczymy jak to będzie . Albo Jawa albo fjr 🙂

Jawa to motor z dzieciństwa zawsze był za duży ale to było z 25 lat temu teraz jest akurat . Fajnie patrzeć jak ludzie którzy cię widzą zatrzymują się i obserwują czasami machną ręką chociaż nie znają…

Offline GREGOR 12

• Forumowicz
  • MoTo: HONDA GOLDWING GL 1500 SE HONDA SHADOW 750C2 SHL M17 MZ ES 150
« Odpowiedź #3 dnia: 2025-11-14 09:44 »
Cześć w 86r zaczynałem od CZ, potem była JAWA,  pozdrawiam.
Dopóki demon smutku śpi, niech żyją młode żądze

Offline Emeryt

• Forumowicz
  • MoTo: FJ 1200 Honda Valkyrie 1.5
« Odpowiedź #4 dnia: 2025-11-14 21:04 »
Cześć  :thumb

Offline CyberZjawa

« Odpowiedź #5 dnia: 2025-11-14 23:06 »
Cześć :beer:
inteligentni ludzie są często zmuszani do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami

Offline michal_pom1

• Czytacz
  • **
  • MoTo: Był Bandit 650 jest FJR 1300
« Odpowiedź #6 dnia: 2025-11-15 12:55 »
No szkoda że nie masz miejsca na dwa motocykle. Jawa to taki powrót do młodości i jazda raczej okazjonalna, FJR to już ciężki turystyk który wg mnie jest pomimo swojej masy bardzo uniwersalnym motocyklem. FJR daje dużo radości z jazdy i jest wiernym kompanem w podróżach tych bliskich i dalekich. Życzę owocnych poszukiwań nowego motocykla.